tiistai 10. syyskuuta 2013

Fishtail-tutoriaali

Nyt vuorossa on teille aiemmin luvattu fishtail- eli kalanruotolettitutoriaali!

Itseasiassa aloitin tekemään tätä tutoriaalia monta kertaa, mutta joka kerta jokin unohtui ja täytyi aloittaa alusta. Tällä kertaa onnistuin :) Helpompaa ehkä olisi tehdä tutoriaalia kynsikiekolle, jotta ei tarvitsisi odotella niin kauaa lakkojen kuivumista omissa kynsissä (siksi käytinkin nyt Seche viteä apuna).

Aluksi valitaan siis kynsilakat. Lakkoja voi periaatteessa olla kuinka monta vaan (no ei nyt ihan kuinka monta vaan, yhdellä lakalla ei tätä lakkausta tehdä...), mutta kolme on mielestäni aika sopiva. Tällä kertaa valitsin:


Vasemmalta oikealle: Gina Tricot Candy pink, Gina Tricot Minty lavender, Essie Mint candy apple, Seche Vite Dry fast top coat
Aluslakkana toimi O.P.I. Sensitive & Peeling Nail envy nail strengthener.

Seuraavaksi itse asiaan. Fishtail-lakkaus aloitetaan lakkaamalla kynsi, tai osa siitä, aluslakan jälkeen yhdellä värillä. Letin voi aloittaa kummasta päästä kynttä tahansa, itse pidän enemmän kynsinauhojen päästä alkavasta letistä.  Sen jälkeen lakataan muilla lakoilla tehden raitoja vuorotellen kummastakin kynnen reunasta. Apuna voi käyttää myös teipinpaloja, jos ei ole varma tekemään vapaalla kädellä tai muuten haluaa suorempia rajoja. Tein kollaasin selventääkseni tätä:


Raidoista voi tehdä kuinka paksuja vaan, tulos tietenkin näyttää sitä "letitetymmältä" mitä tiheämpi raidoitus on. Päälle vaan päällyslakka ja valmista tuli! :)

Tässä vielä kuva lopputuloksesta, päätin jättää fishtail-kynnen aksenttikynneksi ja lakata loput yhdellä värillä:Toivottavasti tykkäsitte tästä ensimmäisestä tekemästäni tutoriaalista! 

6 kommenttia:

 1. Kivat kynnet! :)
  Toi ohje oli kivan selkeä, tulen varmasti itsekin hyödyntämään sitä, jos teen tuollaiset kynnet joskus (:

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä! Hyvät ohjeet! =)

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Nyt tuli vähän hölmö olo, että miten en oo ennen tämän tekotapaa tajunnut - kiitti siis selkeästä tutoriaalista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä itsekään tullut ennen ajateltua kuinka helpoillakin tavoilla saa kynnet koristeltua näteiksi! :) Kiva, että pidit tutoriaalista!

   Poista